Vist així, sembla que no hi hagi cua. El cas, però, és que els banyistes aquesta tarda hi han trobat una ombra on esperar-se. La majoria hi ha estat més de mitja hora. "Aques troçet ant petit per tota Barcelona. Fer això i no fer res és absolutament el mateix. Hauria de ser més llarga." Al migdia, la situació encara era pitjor. La cua era ben llarga i per entrar-hi, calia que abans en sortís algun gos. Alguns, però, no han tingut paciència i han fet mitja volta abans d'hora. "És molt petit, això quan faci el 'boom' aquí no s'hi cabrà. Jo no penso venir més." L'aforament del recinte és limitat. Només hi poden entrar 100 animals al mateix temps. Tot i així, molts asseguren que a dins no s'hi cap. "Ha sigut una miqueta agobiant. És un tros molt petitet. Tires la pilota i tens tots els gossos a sobre perquè no poden corre. No tenen espai." "Estem molt apretats i trobo que és molt justeta." Les veus crítiques a la platja per a gossos, com ara el Moviment Diagonal Mar i algunes associacions veïnals de la zona van proposar que l'espai per a aquests animals es fes a l'altra banda de l'espigó, just on havia d'anar el zoo marí. Asseguren que si s'hagués fet així, ara la zona seria molt més àmplia. MARI CARMEN GARCÍA, portaveu del Moviment Diagonal Mar "Nosaltres no estem en contra dels gossos ni d'aquesta platja. Estem en contra que aquest espai és un espai molt petit per la quantitat de gossos que hi ha Barcelona, i els que vénen de fora de Barcelona també" Entre els banyistes no usuaris de l'espai per a gossos també hi ha disparitat d'opinions. Hi ha a qui li sembla una bona iniciativa. "Es porten molt bé. No passen ni tan sols a l'aigua passen a l'altra banda." D'altres, s'han allunyat del tancat per evitar molèsties. "Hace poco estaban por aquí los perros corriendo que se había escapado uno." L'opinió dels animals és la més difícil de copsar. Tot i així, no hi ha dubte que alguns s'ho han passat d'allò més bé: a l'aigua o, fins i tot, fent una migdiada a la sorra al costat del seu amo.

El moment més àlgid ha estat a partir de mitja tarda, quan les cues s’han accentuat i els vigilants que controlen les entrades i sortides de l’espai han plegat. A les 18.30 h, una hora abans que els dies feiners, els dos informadors de l’entrada han marxat i els usuaris que feien cua hi han pogut entrar lliurement.

Els 1.200 metres quadrats destinats a l’esbarjo dels cans han quedat atapeïts d’usuaris durant aquest diumenge. Els propietaris dels gossos ja van advertir dimarts que l’espai és massa petit i consideren que s’hauria d’ampliar, almenys durant els caps de setmana i a l’agost, quan creuen que s’hi acostarà més gent.

La zona de bany, situada a la platja del Llevant, està limitada per tanques de fusta i tots els gossos hi han de portar xip identificador. De fet, abans d’entrar a les instal·lacions, dues persones comproven que els gossos estiguin correctament identificats i demanen als usuaris el carnet d’identificació censal de l’animal, però molts desconeixen aquest requisit i no han portat la documentació. Tot i això, el personal els ha deixat passar.

D’altra banda, dos informadors s’encarreguen d’explicar-ne les normes d’ús i de repartir bosses per recollir els excrements dels animals. Per garantir-hi bones condicions higièniques, la brigada municipal neteja l’espai al matí i a la tarda de forma manual, mentre que a la nit s’hi fa una garbellada mecànica de la sorra amb tractor. Per a alguns banyistes que no estan d’acord d’haver de compartir la platja amb els gossos, les mesures de control no són suficients.

La zona per a gossos a la platja del Llevant és una prova pilot que s’allargarà fins al 25 de setembre i, per tant, el projecte es podria modificar de cara a l’any vinent. Durant aquest temps, se’n controlarà la qualitat de la sorra i l’aigua. Els veïns de Diagonal Mar continuen en contra del projecte i ja van presentar una al·legació on demanaven un canvi d’ubicació de l’espai. Aquest diumenge s’han desplaçat fins a la zona de bany per explicar, un cop més, per què no volen tots els gossos allà: diuen que ells es queden sense platja al barri i que els cans es podrien ubicar a l’altra banda de l’espigó, on hi ha la plataforma que es va guanyar al mar per fer-hi el zoo marí, un projecte aturat des de fa anys.