Aquesta no és una cafeteria convencional. No només hi ha taules i cadires, sinó que hi ha bevedors o rascadors. Es tracta d’Espai de Gats, el primer local de la ciutat on pots prendre un cafè mentre interactues amb una colònia de gats. Un concepte que va néixer a Taiwan amb els anomenats Cat Cafès, que es va popularitzar quan es va expandir al Japó. EVA GONZÁLEZ, Espai de Gats "Es un espacio de gatos, pero tu vienes a pasar un rato con los gatos que viven aquí, ellos estan de forma temporal para poderse adoptar, pero tu no puedes venir con tu gato, sería contraproducente sacarlo de su entorno para traerlo aquí, no, no tiene ninguna lógica." En aquest Cat Cafè l’objectiu és trobar una llar pels gats. Qui vulgui adoptar-ne un aquí té la possibilitat de familiaritzar-se amb ell abans de decidir-se. L’espai també està pensat per als amants dels felins en general que no puguin tenir-ne un a casa per la raó que sigui. Els animals vénen de protectores i són gats amb poques possibilitats de ser adoptats, ja que no són cadells i tenen un aspecte molt comú, atigrat o negre. EVA GONZÁLEZ, Espai de Gats “Puedan venir las veces que quieran, conocerlo y ver si realmente es el gato adecuado para ellos, nosotros, igualmente, tenemos una persona que va a poder asesorarle y va a poder encaminar si realmente ese gato es el adecuado por su estilo de vida, porqué pueda tener otro animal.” Ara, hi ha vuit gats que viuen des de fa uns dies en aquest espai que és un centre d’adopció, una escola amb xerrades sobre el benestar dels animals i una cafeteria.

Espai de Gats és una cafeteria amb una colònia de gats on els clients poden interaccionar-hi mentre prenen un cafè. Aquest projecte neix a través de Tereza Reindlova i d’Eva González, vinculades a protectores d’animals que han decidit unir els dos conceptes, els “cat cafès” i els centres d’adopció.

Els felins que es troben al local estan buscant una llar. Per això, hi haurà una atenció personalitzada als interessats per poder conèixer els gats, els ajudaran a veure si l’animal és l’adequat per al seu estil de vida, o si poden conviure amb altres animals. Els felins que hi haurà al local són aquells que tenen més dificultat per ser adoptats, ja que no són cadells i tenen un aspecte comú, són trigats o negres. Ara, ja hi ha vuit gats que s’han adaptat al nou habitat, la majoria provenen del Centre municipal d’Acollida d’Animals de Companyia. A la cafeteria disposen de bevedors, llocs on enfilar-se, racons ocults per desaparèixer si volen estar sols o un arbre simulat amb un rascador d’ungles.

Per accedir al local s’ha de pagar una entrada que oscil·la dels tres euros per estar-s’hi mitja hora sense prendre res i va pujant segons el temps i la consumició. També hi ha l’opció de fer-se’n soci. Les impulsores del projecte alerten que no s’hi podran dur els gats de casa, ja que són animals a qui no agrada canviar d’hàbitat i poden no dur-se bé amb altres felins.

A més de ser un centre d’adopció i una cafeteria, també serà un espai on hi haurà xerrades sobre el benestar dels animals. Ara, ja tenen data d’obertura, serà el dia 22 de juliol, gairebé un any més tard del que havien previst inicialment. Les obres, els permisos i el finançament s’han complicat, ja que l’Ordenança d’activitats i establiments de concurrència pública impedeix que hi hagi animals en aquests locals. Amb tot en ordre, només queda l’accés dels amants dels gats.