Segons han informat els Mossos d’Esquadra, els denunciats es dedicaven de forma habitual i reiterada a sostreure de la farmàcia productes de venda fàcil en el mercat negre, com ara articles de cosmètica i cura personal, o bé caixes de paquets de llaminadures, per exemple. De vegades actuaven en parella i d’altres ho feien en solitari.

Arran de la primera denúncia per furt a la farmàcia de l’estació, els responsables de l’establiment van començar a cooperar amb la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) dels Mossos d’Esquadra. Tan bon punt els policies rebien una nova denúncia, sol·licitaven les gravacions dels furts i començaven a investigar. Des de gener de 2016 han resolt cinc furts i han identificat set persones com a responsables. Totes tenen antecedents policials. De fet, acumulen un total de 140 detencions prèvies.

Fins ara, dos dels investigats han passat a disposició judicial i han estat condemnats per un delicte lleu de furt. La resta esperen sentència. També hi ha una investigació que roman oberta.