Els fets van tenir lloc el 27 de maig del 2014 després que els Mossos dissolguessin la manifestació per protestar pel desallotjament de Can Vies. Poc abans de la mitjanit, els tres denunciants estaven amb veïns i una periodista davant el portal del número 10 del carrer de Galileu i quan van veure que els Mossos corrien cap a ells es van refugiar a dins de l’edifici. Entre els cinc acusats, hi ha l’inspector en cap de la unitat antidisturbis que ha dit que van actuar en aquest portal perquè era un punt des del qual els llançaven pedres i objectes.

Els tres manifestants ferits, que han declarat com a testimonis, ho han negat i han assegurat que tots tres van rebre cops a les cames, als braços i també al cap que es protegien amb les mans. Un d’ells ho ha descrit com “una pluja de cops” que, diu, van rebre sense cap motiu perquè estaven dins el portal tranquil·lament quan un furgó dels Mossos va parar i va actuar. Els seus advocats, que exerceixen l’acusació particular, demanen fins a 13 anys i mig de presó per a cadascun dels cinc agents acusats per un delicte de lesions i contra la integritat moral. Consideren que la única voluntat d’actuar en el portal era colpejar-los i que les agressions van ser indiscriminades. 

 

El judici ha començat aquest dimecres a la Secció Segona de l’Audiència de Barcelona amb la declaració dels cinc acusats i dels tres manifestants ferits. També hi ha sessions programades per aquest dijous, quan estan previstes la resta de declaracions testificals, i el 18 d’abril quan el cas quedarà vist per a sentència.