S’acosta el final de l’acampada de les persones sense llar a la plaça de Catalunya. L’Ajuntament els demanarà els propers dies que marxin perquè l’espai quedi lliure de tendes de cara al dia de Sant Jordi. Les persones que encara hi viuen asseguren que el fet d’estar juntes fa més visible el col·lectiu i, a més, les ajuda a combatre la solitud de viure al carrer. Des de la parròquia de Santa Anna s’assegura que l’acampada de sensesostre s’havia fet massa nombrosa perquè fos sostenible en el temps. Creuen que és millor establir comunitats més petites, d’una desena de persones.

El consistori ja va redistribuir els acampats la setmana passada per dur a terme tasques de neteja. Alguns van marxar i, des de llavors, hi han quedat unes 20 tendes. També segueix en peu l’anomenada Acampada per la Repúblicaque s’hi va instal·lar a finals de gener després de la suspensió del ple d’investidura de Carles Puigdemont.

L’Acampada pels Drets -així la van anomenar els seus integrants- s’hi va afegir només una setmana després, procedent de la plaça de Sant Jaume, on van acampar a l’octubre. En un primer moment s’hi van instal·lar una quarantena de tendes. Exigeixen un habitatge digne i tenen com a objectiu fer visibles les persones que no tenen llar. Segons l’Ajuntament, els Serveis Socials han visitat les persones de l’acampada per un sostre digne i en fan un seguiment. Set persones ha acceptat acollir-se als recursos del consistori.