El conseller de Salut, Manel Balcells, ha enviat un missatge de tranquil·litat després del ciberatac que ha patit l’Hospital Clínic aquest diumenge. “Que ningú pateixi”, ha dit el titular de Salut, que ha assegurat que tot ciutadà tindrà l’atenció que calgui i que es redirigiran els pacients que no puguin ser atesos. “Garantim que l’activitat que no es pugui fer de forma immediata es farà a altres centres. Els pacients que han de visitar-se o fer tractaments han d’estar tranquils”, ha assegurat el conseller. El centre hospitalari únicament pot atendre l’activitat urgent i d’hospitalització.

Per exemple, s’han hagut d’ajornat les sessions de radioteràpia oncològica. “Qui hagi de fer radioteràpia i no pugui esperar-se perquè és urgent se l’enviarà a un altre centre a fer el tractament”, ha dit el conseller.

Desprogramades cirurgies no urgents, extraccions i consultes externes

L’Hospital Clínic ha desprogramat les cirurgies electives —és a dir, no urgents i planificades amb temps—, les consultes externes i el centre d’extraccions. A més, els codis d’urgència (d’infart, ictus, etc.) segueixen derivats a altres centres hospitalaris i s’han ajornat les sessions de radioteràpia oncològica. En el comunicat insisteixen que els professionals de l’Hospital Clínic i de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya treballen per resoldre la incidència. Sobre aquesta agència, Balcells ha afirmat que els fa sentir segurs.