El ciberatac de l’Hospital Clínic també afecta tres CAP de Barcelona. Són el de Casanova, Borrell i les Corts, que depenen del CAPSBE (Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra). En aquests casos, tampoc no poden accedir a les dades dels pacients i funcionen en paper. Només s’hi atenen les urgències, ha informat aquest dilluns el director mèdic de l’Hospital Clínic, Antoni Castells. Ara bé, des del CAP Casanova asseguren que intenten atendre els pacients que ja tenen una visita programada, però que no poden programar consultes noves.

Sense previsió per tornar a la normalitat

De moment no hi ha previsió de quan es podrà recuperar la normalitat tant en aquests tres CAP com al mateix Clínic. Si bé en els centres de primària només s’hi mantenen les urgències, a l’hospital es manté el servei d’hospitalització i també l’activitat urgent.

A conseqüència d’aquest ciberatac s’han anul·lat el servei de les consultes externes, la cirurgia electiva i el centre d’extraccions. Es demana a les persones que tenien programades visites en aquests serveis que no vagin a l’hospital. El centre assegura que les reprogramarà “les properes hores”. Per aquest dilluns s’han anul·lat 150 intervencions, entre 2.000 i 3.000 visites de consultes externes i entre 400 i 500 extraccions. “Tampoc la radioteràpia no pot funcionar aquest dilluns”, assegura Castells.