El carrer de la Creu Coberta, a Hostafrancs, ha tornat a acollir les Jornades Romanes de Barcelona, Barcino Colonia Romae

, una iniciativa de l‘Associació de Comerciants Creu Coberta, juntament amb la Fundació Cultural Hostafrancs i el grup Barcino Oriens.

L’eix Creu Coberta està situat sobre un dels ramals de l’antiga Via Augusta, d’entrada a la ciutat de Barcino, i a més, és un lloc de troballes arqueològiques com mil·liaris o figures de déus romans. Per això, ara fa dos anys que l’associació va decidir apostar per aquest projecte, que a més a més d’una fira comercial d’inspiració romana, ve acompanyada d’activitats culturals tals com conferències, exposicions, degustacions gastronòmiques o cinema pèplum.

Segons Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, aquest esdeveniment va ser un èxit l’any 2011 i vol seguir en la línia marcada. “Volem que Creu Coberta sigui el focus d’atenció el 2 i 3 de juny, amb espectacles i una mostra comercial de molta qualitat inspirat tot en l’antiga Roma” assegura Llanas.

Els comerciants de Creu Coberta recreen l’activitat d’un poblat romà però no són els únics que reactiven l’activitat comercial durant aquest cap de setmana. Els de la Dreta de l’Eixample organitzen una fira modernista i els de Sant Gervasi mostren la moda i complements per a aquest estiu en una espectacular passarel·la al mig del carrer Muntaner. En tots tres eixos s’han convocat, a més, Mostres de Comerç al Carrer.