Les tarifes inclouran 172,3 euros mensuals corresponents a l’escolarització que hauran de pagar totes les famílies, i 124 que corresponen al servei complet d’alimentació i que són optatius. El preu final, amb tot inclòs, ascendeix a 296,3 euros, un 10% més que el curs passat.

En la nota de premsa que ha enviat el consistori, també s’explica que en total s’oferiran 95 escoles bressol amb 7.921 places per a nens d’entre quatre mesos i tres anys. En total el curs que ve hi haurà 1.115 places noves com a conseqüència de les mesures adoptades pel consistori, entre les quals hi ha l’augment de la ràtio d’alumnes per aula (de set a vuit nadons menors d’un any, de 10 a 13 entre un i dos anys, i de 18 a 20 per a alumnes d’entre dos i tres anys).

També s’ha aconseguit augmentar el nombre de places amb l’obertura de tres nous centres de gestió indirecta, que han estat força criticats per col·lectius de pares. Es tracta de les escoles bressol de Caspolino i Jaén, a Gràcia, i Patufets de Navas, a Sant Andreu. En aquest cas els preus seran encara una mica més elevats que als centres públics: de 319,2 euros mensuals (185,6 d’escolarització i 133,6 d’optatius per al servei d’alimentació). L’Ajuntament justifica el fet que els centres de gestió indirecta siguin més cars perquè oferiran 209 dies de servei i no 194 com els centres públics.

L’augment de tarifes significa que les famílies faran una aportació total del 32,42% del preu de les places, aproximadament un terç. El consistori assumeix la major part del descens de l’aportació de la Generalitat per al proper curs (que encara està per detallar) i preveu aportar un mínim del 52% del preu.

El consistori ha previst diverses bonificacions de les quals es podran beneficiar algunes famílies segons la situació econòmica. Es tracta de descomptes que van des del 30% fins al 90% del preu total, i per concedir-los tindran en compte la renda de cada unitat familiar.

D’altra banda, les quatre escoles de música de titularitat municipal (dues de gestió directa i dues de gestió indirecta) també encariran els preus un 10%. En el cas del Conservatori, els increments s’aplicaran de forma progressiva.