Els nois van ser detinguts aquest dimecres juntament amb altres tres persones.

En la lectura del manifest, els membres de l’assemblea del barri de Sants han denunciat que l’objectiu de les detencions del govern és criminalitzar la participació a la vaga general, i que tant Convergència i Unió com el Partit Popular en són còmplices. Els manifestants han demanat la llibertat pels joves empresonats. A més, consideren que s’estan atacant les persones que lluiten contra les retallades de drets.

Els detinguts, Ruben i Andreu, són veïns de Sants implicats en el moviment social del barri. L’Andreu, originari de Tortosa, és membre del Centre Social Ocupat Can Vies, de Sants, i militant de Maulets; i el Ruben també participa habitulament en el moviment associatiu del barri.  Per això, en el manifest han volgut deixar clar que els activistes participaven a la manifestació del 29-M en tant que membres de l’assemblea i en unes accions decidides conjuntament pel col·lectiu. Aquesta setmana,  s’han organitzat diverses mobilitzacions per demanar la llibertat dels dos activistes.

Més tard, una vintena de persones han escridassat el regidor del districte, Jordi Martí, quan visitava la fira. El regidor, ha desistit de seguir amb la passejada.