FRANCESC PEGENAUTE, Plataforma en Defensa de l'Ateneu Flor de Maig: "No hauria de veure's només el sentit econòmic, sinó com una pèrdua de patrimoni cultural que és tan important, com l'industrial, que és tant d'aquí, del Poblenou. Fa 30 anys que l'Ajuntament està pagant un lloguer, i això no s'ha convertit en el que hauria de ser, que és un equipament públic, l'Ajuntament se n'ha de fer càrrec, d'aquest equipament."

L’Ajuntament ha decidit no pagar més el lloguer de l’immoble, que és de propietat privada. Asseguren que han intentat negociar amb els propietaris el preu del lloguer, uns 4.500 euros mensuals, però que no han arribat a cap acord. És per aquest motiu que, des del consistori, han optat per reubicar les 10 associacions a altres equipaments públics que ja hi ha en funcionament.

Els membres de la Plataforma en Defensa de l’Ateneu Flor de Maig no estan d’acord amb el tancament de l’edifici i demanen a l’Ajuntament que el compri i el converteixi en un equipament públic, pel seu valor històric. L’Ateneu existeix des de 1896 i des dels anys 40 acull moltes de les entitats que hi ha al Poblenou.