La fiscalia ha demanat presó sense fiança per a quatre dels sis detinguts en les protestes a Barcelona d’aquest dimarts a la nit, l’endemà de fer-se pública la sentència del procés. El govern català en demana la llibertat sota fiança de 2.000 euros. Així ho han apuntat fonts de l’executiu, que han optat per aquesta petició després que diversos agents dels Mossos d’Esquadra resultessin ferits durant els aldarulls. El col·lectiu d’advocats Alerta Solidària demana que els detinguts quedin en llibertat.

Alguns dels detinguts s’enfronten a un delicte de desordre i atemptat a agents de l’autoritat, mentre que a d’altres se’ls suma un de lesions, segons ha informat l’entitat Alerta Solidària. Tots sis han passat a disposició judicial aquest dimecres. El jutge pot decidir si atendre la petició de la fiscalia o la del govern o si, al contrari, opta per deixar-los en llibertat.

Alerta Solidària denuncia la situació dels dos detinguts a Horta

Alerta Solidària ha denunciat vulneracions del dret de defensa en el cas dels dos detinguts en la protesta per un acte de Ciutadans a Horta. Durant dues hores s’ha impedit que els detinguts poguessin veure’s amb el seu advocat, segons el col·lectiu.

En diversos tuits, l’entitat ha exigit la posada en llibertat dels dos detinguts “de forma immediata”. També ha demanat la destitució del conseller d’Interior, Miquel Buch, per unes pràctiques “que sembla que han après de la GC ” (en referència a la Guàrdia Civil).