La cruïlla entre el carrer de Palència i l’avinguda Meridiana s’ha tornat força conflictiva per als vianants des de l’estrena de la reforma d’aquest tram aquest estiu. Els cotxes aprofiten que les voreres s’han ampliat per estacionar-hi, fer-hi la càrrega i descàrrega i fins i tot aturar-s’hi a fer el semàfor, en lloc de fer-ho a la calçada. Això obliga els vianants a esquivar els cotxes constantment.

Vehicles a l’avinguda Meridiana, just a l’encreuament amb el carrer de Palència

Fileres de vehicles a la vorera

Tot i que l’encreuament és —després de la reforma— una àmplia vorera amb bancs per estar-s’hi, els cotxes que circulen pel carrer de Palència poden envair-la per incorporar-se a la Meridiana. Ara bé, segons diu el Reglament de circulació i han confirmat fonts de la Guàrdia Urbana, només ho poden fer quan tenen el semàfor en verd i sempre el mínim temps possible.

A la pràctica, però, la majoria de vehicles s’aturen enmig de la vorera fins i tot qual el semàfor està en vermell, en lloc d’aturar-se metres endarrere, on acaba la calçada i des d’on el semàfor per a cotxes és ben visible.

Els cotxes s’aturen a la vorera a fer el semàfor en vermell en lloc de fer-ho a la calçada

Els veïns de la zona asseguren que, amb la nova situació, els vianants han de vigilar tant o més que si tinguessin un semàfor ja que, si confien que tenen prioritat, es veuen sorpresos pels cotxes. Per la seva banda, els conductors reconeixen que un cop es troben a la cruïlla no saben ben bé on han d’aturar-se i opten per creuar-la amb compte.

Un cotxe entra a la vorera de l’avinguda Meridiana

La càrrega i descàrrega, sobre la vorera

Un altre dels problemes amb els quals es troben els vianants són les furgonetes i camions, que aprofiten l’amplitud de la vorera per fer-hi la càrrega i descàrrega. Alguns veïns asseguren que en moltes ocasions no poden fer servir els bancs que hi ha per seure-hi perquè l’espai està ocupat per les furgonetes.

L’espai es troba constantment ocupat pels vehicles que hi fan la càrrega i descàrrega

La reforma del tram de l’avinguda Meridiana entre els carrers de Mallorca i de Josep Estivill s’ha acabat aquest estiu i ha consistit a eliminar dos carrils de circulació, crear un carril bici bidireccional segregat i posar més vegetació a la via.

Segons les previsions de l’Ajuntament de Barcelona, les tasques de transformació de l’avinguda es reprendran a l’octubre fins al carrer de Felip II.