La tranquil·litat d'aquesta zona de locals nocturns de la Barceloneta a la tarda és un paisatge ben diferent del que es troba a la nit. Els carrers que envolten els establiments són una zona de pas per a centenars de turistes i joves atrets per l'oferta d'oci i restauració. Però el que per a uns és festa, per a uns altres són nits d'insomni. És el cas dels veïns del carrer de Trelawny, que denuncien que durant els darrers tres anys, els incidents i el soroll que es viuen a la zona han anat en augment. ANTONIA RODRÍGUEZ, veïna "Prostitución, ruido, gente borracha. A veces vienen autocares y nos dejan aquí turistas que hacen mucho jaleo." ENEDINA COBO, veïna "La noche es horrible, algunos días sólo duermo dos horas. Luego ya es un contínuo." Diuen els veïns que al flux constant d'autobusos, taxis i autocars s'hi suma el soroll que fan molts joves quan van camí del metro. Afirmen que la situació s'ha agreujat durant els últims mesos perquè algunes prostitutes exerceixen en alguns casos al replà dels edificis, on entren forçant la porta. Els veïns se senten insegurs perquè les baralles són habituals. Per això han instal·lat nombroses càmeres de seguretat. MARIA SALUT ÁLVAREZ, veïna "Com a mínim poder avisar, un dia la dona de la neteja es va emportar un ensurt. És clar, estem alerta." Els afectats diuen que la situació és insostenible i han decidit tallar el trànsit del carrer aquest vespre. L'objectiu és alertar sobre el consistori i reclamar-li que intensifiqui la vigilància policial a la zona.

“La nit és horrible, alguns dies només dormo dues hores.” Així relata l’Enedina Cobo, veïna d’un dels edificis del carrer de Trelawny, el seu dia a dia a casa. Els seus pisos són a prop de la zona d’oci nocturn i restauració, i això es tradueix en incidents i sorolls que, segons denuncien, els últims anys han anat en augment. El veïnat es queixa que cada nit hi ha joves en estat d’embriaguesa que fan les seves necessitats a la zona, així com robatoris, baralles i molt soroll.

A més, els veïns diuen que al flux constant d’autobusos, taxis i autocars s’hi suma el soroll que fan molts joves quan van camí del metro. Afirmen que la situació s’ha agreujat durant els últims mesos perquè algunes prostitutes exerceixen en alguns casos al replà dels edificis, on entren forçant la porta. Els veïns se senten insegurs perquè les baralles són habituals. Per això han instal·lat nombroses càmeres de seguretat. Segons la Maria Salut Álvarez, una altra de les habitants del bloc, la videovigilància els ajuda a saber quan poden sortir de casa, ja que les persones que matinen s’han trobat amb situacions desagradables: “Una vegada la senyora que ens ajuda netejant l’escala es va emportar un bon ensurt, ara estem alerta”, explica.

Diversos habitants dels blocs afectats han de consumir somnífers per poder descansar, i afirmen que la situació ha arribat a un punt insostenible i que els està afectant la salut. De fet, l’hotel Pullman, ubicat al mateix carrer, també ha manifestat el seu descontentament per la situació que es viu a la zona i ha donat suport als ciutadans, que han tallat el trànsit del carrer aquest vespre. Reclamen al consistori que intensifiqui la vigilància policial a la zona, i que prengui mesures eficaces. Afirmen que ja s’han reunit per explicar la situació a la nova regidora del districte, i afegeixen que entenen que han de donar temps al nou equip de govern. Tot i això, adverteixen que se’ls està acabant la paciència, i diuen que se senten sols i desprotegits. L’Antònia Rodríguez, una de les veïnes, conclou resignada: “Abans encara trucàvem a la Guàrdia Urbana i venien. Ara ens queixem tan sovint que ja ni passen per aquí.”