La pluja no ha frenat els barcelonins a l'hora d'agafar les maletes per passar uns dies fora de la ciutat. Renfe preveu que avui, demà i dilluns seran els dies de més afluència a la xarxa ferroviària, amb un total de 125mil desplaçaments a Catalunya. Per això s'han habilitat 25mil places més de l'habitual. La majoria es concentren en trens que enllacen Catalunya amb Andalusia, que és el destí més sol·licitat. També es reforça la línia d'AVE de Barcelona a Madrid amb 8.000 places diàries adicionals. Però molts usuaris han optat per passar aquestes vacances més a prop i amb la família. Asseguren que és per gastar menys. MÓNICA MARTÍNEZ "Tengo a mi hermano, mi cuñada y mi sobrina viviendo en Tortellà, un pueblecito de la provincia de Girona. Siempre aprovechamos, ellos o nosotros, para cuando hay una escapadita reunirnos la familia." JOHAN BAGUR "Voy a Llançà a visitar a un amigo, y a visitar un poco la Costa Brava." FERNANDO SOTO "A Roses Girona, a conocer un poco la zona del Alt Empordà." GEMMA PUIGDOMÈNECH "Avui marxem a La Garriga a relaxar-nos i a desconnectar del món." El metro també ofereix un servei especial aquesta Setmana Santa. Avui dijous, divendres i diumenge obrirà fins a les 2 de la matinada, i dissabte obrirà durant tota la nit. Us ho ha explicat des de l'estació de Sants.

350.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona

El Servei Català de Trànsit ha informat que fins a les set de la tarda d’aquest dijous ja havien sortit de la ciutat uns 100.000 vehicles, el 30% dels 350.000 que es calcula que sortiran de la ciutat fins a les tres de la tarda d’aquest divendres. Les úniques retencions que s’han registrat han estat al Baix Penedès, a la carretera N-340, a l’altura del Vendrell.

Les previsions del Servei  Català de Trànsit apunten que entre Dijous Sant a les tres del migdia i divendres a la mateixa hora sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona 350.000 vehicles. La pluja pot complicar aquesta segona fase de sortida per la qual cosa es recomana extremar les precaucions. Els problemes circulatoris principals es poden concentrar a les carreteres d’accés al Pirineu, especialment la C-17, i a la costa, tant a la de Girona com a la de Tarragona. Durant els primers dies de Setmana Santa ja van sortir de la zona metropolitana 500.000 vehicles. En total, doncs, el Servei Català de Trànsit preveu que es mobilitzaran 850.000 vehicles.

A l’aeroport del Prat operaran 5.000 vols

Dies també de màxima activitat a l’aeroport del Prat. Més de 5.000 vols al Prat des de dijous fins dilluns, un nombre d’operacions similar a la Setmana Santa de l’any passat. Els dies de més trànsit aeri es concentraran entre dijous, divendres i, sobretot, Dilluns de Pasqua a la tarda, quan s’espera que operaran més de 900 vols.

Renfe reforça el servei espacialment amb trens cap a Andalusia

També operaran més trens. Renfe reforça els servei de l’AVE amb 24.800 places addicionals durant els dies de  Setmana Santa. Aquest increment suposa un 13,7% més de places sobre l’oferta habitual. La majoria de places addicionals, més de 15.000, es concentren en els trens que enllacen Catalunya amb Andalusia.