És un treball en equip. MIGUEL "Estoy cortando flores porque tienen que ir como diga el que está montando." Un cop amb la mida exacta, els clavells s'han de preparar perquè llueixin sobre la talla. Una feina que fa la Teresa cada any des d'en fa 15. TERESA AROCA "Estoy abriendo los claveles para poneros encima del santo." Gairebé 1.400 flors adornaran el Jesús del Gran Poder i l'Esperança Macarena per als passos de demà a la tarda. Una feina que es fa amb els ulls posats al cel, que amenaça pluja. GUADALUPE PAREJA "Mañana esperamos que haga buen día. Cada año llueve pero luego a la hora de salir Dios nos ayuda, abre el dia y lo arregla." MIGUEL ANGEL SOTO, Confraria del Crist del Gran Poder "Moltes vegades diuen que no vindran i després els veiem que són a la Rambla demanant alguna cosa..." Des de la confraria asseguren que la crisi de fe no es nota. La prova n'és l'Aroa, que té set anys i des dels tres té un somni que demà es complirà. AROA "Jo faré de portant i aniré amb el capatàs." Com ella, sortiran des de la parròquia més de 200 persones que acompanyaran els dos passos de més de tres metres d'alçària.

La processó sortirà a les cinc de la tarda de la plaça de Sant Agustí en direcció a la Rambla. Pujarà per aquesta via i tombarà pel carrer de Santa Anna per anar a buscar el Portal de l’Àngel i el pla de la Catedral. A les vuit del vespre està previst el moment més emotiu, la trobada de les figures del Jesús del Gran Poder i l’Esperança Macarena al davant de la seu. La processó tornarà cap a la plaça del Pi, el pla de la Boqueria i el carrer de l’Hospital per tornar a l’església cap a dos quarts d’11 de la nit.

Processons en època de crisi

La disminució de subvencions públiques a les germandats de Setmana Santa ha obligat a les confraries catalanes a estrènyer-se el cinturó. Així ha calgut ajustar la despesa en flors i bandes de música, encara que asseguren “mantenir l’essència” de Setmana Santa i sortir amb tots els passos.

El president del Consell General de Germandats i Confraries de l’Arxidiòcesi de Barcelona, Manuel Zamora, ha explicat que a Barcelona s’han retallat les subvencions públiques al voltant d’un 30% i malgrat registrar un increment de participants, “molts no poden pagar les quotes”.