Fa dos dies que alguns veïns només poden fer servir el microones per cuinar. ALFONS MIR I TERESA MARTÍNEZ "Treure de la nevera, oi? Treure de la nevera i al microones escalfant el que es pot. I així anem fent." Dels 489 afectats que hi havia ahir, durant tota la jornada d'avui els operaris han pogut restablir el servei de gas natural a un total de 340 abonats, el 75% dels afectats. Així que en aquests moments encara queden 149 veïns i locals que ja sumen 48 hores sense gas. Gas Natural Fenosa ha habilitat un punt d'atenció als abonats afectats a l'hotel Sallés Pere IV, però pràcticament no s'ha apropat ningú fins aquí. Un dispositiu que demà també romandrà operatiu de nou a dues. De fet aquest mateix hotel encara no té gas i la companyia els ha ofert la solució d'introduir-hi gas natural comprimit per tal que els clients de l'hotel es puguin dutxar amb aigua calenta. Segons Gas Natural durant la jornada de demà s'acabarà de buidar l'aigua de les canonades del gas de manera que es restablirà el subministrament per a la totalitat dels abonats afectats.

Si aquest dijous la majoria dels veïns van recuperar l’aigua a les seves cases i comerços, ara s’intenta que el cap de setmana tots disposin de subministrament de gas natural. Els esforços dels operaris se centren ara en el punt on s’ha originat l’avaria, a la cruïlla entre els carrers de Pamplona i Pere IV. Una canonada d’aigua ha rebentat i amb la pressió ha trencat la del gas, que s’ha omplert d’aigua. De fet, els tècnics que treballen a la zona han aconseguit extreure 60.000 litres d’aigua de les canonades, però encara hi ha feina i una quarta part dels veïns afectats, més d’un centenar, encara no tenen gas a casa.

Gas Natural ha habilitat un punt d’informació a l’hotel Pere IV per als afectats. Estarà obert durant tot el dia, fins a les nou de la nit. També s’ha habilitat el telèfon 900 750 750.

L’Ajuntament ha anunciat que obrirà un expedient informatiu per aquesta avaria, que afecta les illes compreses entre els carrers d’Àlaba, Zamora, Almogàvers i Pujades. És la segona vegada en un any que passa una incidència similar a l’àrea del Poblenou.