El “modus operandi” de la banda es basava a oferir suposats crèdits financers a les futures víctimes des d’una oficina de Barcelona. També oferia la compra d’empreses en fallida o traspassos per sanejar-les. Quan els clients accedien a obtenir el producte i es posaven en contacte amb l’oficina, el personal del despatx els demanaven tot tipus de documentació. Quan disposaven de totes les dades personals i bancàries dels clients, els estafadors sol·licitaven targetes de crèdit a nom de les víctimes, però per a l’enviament facilitaven les adreces dels membres de la banda. D’aquesta manera podien efectuar compres a través d’aquestes targetes.

L’estafa ascendeix a més de 45.000 euros, però la banda també havia llogat vehicles que no retornava i, fins i tot, havia comprat dos automòbils més finançats amb les targetes obtingudes.

La investigació va començar el 3 de juliol i va acabar el dia 12 de desembre. De moment, els Mossos d’Esquadra han localitzat set víctimes, però no descarten que n’hi pugui haver més.