Tot i haver recuperat l'aigua, 450 abonats del Poblenou continuen sense gas. Això ha obligat alguns restaurants a tancar abans d'hora. ASUNCIÓN MARTÍNEZ "No podem fer res, no ve ningú i tanquem ara." Altres, se les han ingeniat per mantenir la cuina oberta. YOLANDA RODRÍGUEZ, El Portal - La Masia del Poblenou "Hemos alquilado un sistema de butano y también hemos adaptado el menú." L'avaria, que es va detectar ahir a les 11de la nit, afecta les illes compreses entre els carrers d'Àlaba, Zamora, Almogàvers i Pujades. Precisament a primera hora de la tarda, els tècnics de les companyies d'aigua i del gas han centrat els esforços en el punt on s'ha originat l'avaria. Una canonada d'aigua ha rebentat i amb la pressió ha trencat la del gas. És la segona vegada que passa en un any una incidència similar al Poblenou ANTONI VIVES, regidor d'Habitat Urbà "Hem obert un expedient informatiu. Les canonades són noves i no velles com les de l'avaria abans." Des del consistori remarquen que la darrera avaria va afectar 4.500 persones durant set dies i que, aquesta vegada, els afectats només representen el 10%.

Veïns de nou illes de cases dels carrers de Zamora, Àlaba i Pere IV han passat la nit sense aigua ni gas, a causa d’una avaria. La incidència es va originar quan una canonada d’aigua va rebentar i va perforar-ne la del gas. L’aigua es va introduir al conducte de gas, d’on s’han tret més de 20.000 litres. El terreny pla del Poblenou dificulta els treballs d’extracció. El material de les instal·lacions és nou.

Diversos operaris d’Aigües de Barcelona i de Gas Natural han treballat durant tota la nit per mirar de restablir el servei, que, en el cas de l’aigua, s’ha normalitzat al migdia. Pel que fa al gas, està previst que els 90 abonats que encara estan sense subministrament el recuperin durant les pròximes hores. S’espera que d’aquí a 36 hores hagi tornat la normalitat al barri.

La companyia d’aigua ja havia recuperat aquest matí el servei d’aigua per a 168 abonats, i els afectats que quedaven (als edificis de la banda mar del carrer Pere IV, entre Zamora i Pamplona) l’han recuperat després. Operaris d’Agbar seguiran fent tasques de reparació durant les pròximes hores. Encara queden, però, 450 habitatges i locals sense gas i 210 abonats que no tenen subministrament. A la zona hi treballen 60 operaris.

L’Ajuntament ha obert expedients informatius a les companyies de gas i aigua. Recomanen als usuaris que guardin les factures i els tiquets de compra relacionats amb les molèsties ocasionades per l’avaria.