80 veïns de dos edificis de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Cantàbria pateixen talls de llum i baixades de tensió des de fa sis dies. Els principals perjudicats són alguns dels inquilins a qui no funciona l'ascensor i tenen problemes de mobilitat. MARIA ISABEL VILLACAMPA, veïna afectada "Jo tinc una filla amb cadira de rodes i és impossible portar-la perquè la cadira pesa 90 quilos. La tinc en un altre lloc fins que això se solucioni. Està a casa d'un familiar." INOCENCI GRÀCIA, veí afectat "Jo visc al 6è i baixar el 6è amb el genoll esquerre que estic esperant operació i la meva dona amb cadira de rodes... tenim una necessitat que ja m'explicareu com ho fem." A banda dels veïns, els que també pateixen les interrupcions en el subministrament són els tres comerços que hi ha a tocar. El restaurant ahir va perdre desenes de coberts perquè, entre altra maquinària, no funcionava l'extractor de fums. Però també n'ha estat víctima aquesta botiga de mobles. CAYETÀ GINÉS, propietari de Carisma Mobles "El funcionalment de la botiga... ha estat unes hores tancada, sense obrir l'establiment perquè les persianes són elèctriques, el problema està aquí. I després els ordinadors evidentment, talla, encén, tall i dóna la llum en tot moment." Avui els operaris han continuat els treballs per mirar de reparar la instalació malmesa. STAND UP: "BTV ha pogut parlar amb Endesa, que assegura que ja ha localitzat l'avaria elèctrica, que afecta un cable de baixa tensió. La companyia preveu que es restableixi el servei aquest migdia. Us ho ha explicat des de la Gran Via de les Corts Catalanes, Eduard Colldecarrera."

Durant la tarda d’aquest dimarts s’han tornat a repetir els talls de subministrament que ja s’havien produït al matí. Els operaris d’Endesa han tallat la llum per acabar de reparar l’avaria, localitzada al carrer d’Andrade, en un tram de la xarxa de baixa tensió, pròxim als habitatges. Els dos blocs afectats han estat els números 1095 i 1097 de la Gran Via de les Corts Catalanes, a tocar del carrer de Cantàbria.

El primer tall va ser dijous passat i des d’aleshores, a més d’altres talls esporàdics, no havien pogut recuperar al 100 % la potència del subministrament. Això, segons Endesa, es deu al fet que el problema afectava una de les fases del sistema elèctric i impedia que funcionessin amb normalitat, per exemple, els ascensors. També han estat afectats tres establiments, entre els quals un restaurant que no podia utilitzar l’extractor de fums ni la calefacció.