Així han hagut d'improvisar en aquest restaurant per poder preparar els menús de migdia. Entre les 12 i les 4 no han tingut cap mena de subministrament elèctric. El problema és que ja van patir un tall similar dijous. I des d'aquell dia, tot i que han tingut llum, no han recuperat tota la potència. Això fa que no funcioni, per exemple, la campana extractora. MANUEL FERNÁNDEZ propietari del restaurant "Hemos tenido que cambiar algunas cosas, hacer algunas cosas al horno con el butano y lo que hemos podido. Y otros se han ido sin comer. Los que han venido para comer brasa, por ejemplo, se han ido." Avui l'avaria els ha fet perdre un terç dels clients d'un dia normal i no han pogut servir ni un cafè mentre ha durat el tall. Però, a més dels locals, la incidència està afectant els pisos d'aquestes dues finques de la Gran Via. Hi viuen una vuitantenta de famílies, moltes amb gent gran, i ara ja fa cinc dies que estan sense ascensor. MARIA TERESA MAS veïna afectada "No han podido bajar a hacer la compra. La cama es articulada, y la persona, que es paralítica, no se ha podido incorporar." Els veïns estan molestos pel temps que està trigant la companyia a solucionar el problema i preocupats per si es repeteixen els talls. ADRIÀ TOMÉ veí afectat "No sabem si tornarà a marxa la llum en algun moment i llavors anem amb compte de no gastar gaire la bateria dels telèfons mòbils." Operaris d'Endesa han estat treballant avui per localitzar l'avaria en l'últim tram de la xarxa que arriba a les llars. La companyia assegura que el problema està en vies de solució.

El tall d’aquest dilluns s’ha produït entre les 11.30 i les 16 h. Però quan han recuperat la llum han continuat els problemes de potència que s’arrosseguen des de fa cinc dies. Això, segons Endesa, es deu al fet que l’avaria afecta una de les fases del sistema i impedeix que funcionin amb normalitat, per exemple, els ascensors. També està afectat un restaurant, que no pot utilitzar la campana extractora ni la calefacció.

En els blocs afectats, a la Gran Via de les Corts Catalanes tocant al carrer de Cantàbria, hi ha una vuitantena de pisos i en molts hi viu gent gran amb dificultats de mobilitat. Ara fa cinc dies que alguns “no poden sortir a fer la compra”, com explica la Maria Teresa. A més, altres veïns, com l’Adrià, estan preocupats perquè “no sabem si tornarà a marxar la llum en algun moment”. Al llarg del cap de setmana s’han produït també talls esporàdics.

Operaris d’Endesa han obert rases en alguns punts del barri per mirar de localitzar l’avaria, que segons la companyia es troba en algun punt de la xarxa de baixa tensió.