L’Ajuntament de Barcelona assegura que la nova via Laietana, ara en obres, permetria recuperar el recorregut tradicional de la cavalcada de Reis per aquest punt de la ciutat.

Així ho ha assegurat el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, durant la presentació, aquest dimarts, de la cavalcada de Reis 2023. “En principi les obres s’han estudiat i ho permetrien”. Ara bé, ha dit que no és una qüestió que es pugui decidir ara i que caldrà estudiar-ho més endavant.

“Hem de veure com funciona aquest any. Hi havia algun gir una mica complicat, amb aquestes carrosses tan grans”. Martí ha afirmat que “a mi, sincerament, m’agradaria recuperar-lo, hi ha una mena de tradició de l’itinerari clàssic”.

El canvi de recorregut

La cavalcada començarà on ja ho va fer el 2022, a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, a partir de les 18 h. En comptes de pujar després per la via Laietana, continuarà pel passeig de Colom i agafarà l’avinguda del Paral·lel. D’aquesta manera, s’eviten alguns dels carrers i places més emblemàtics del centre de Barcelona.

recorregut cavalcada reis 2023 barcelona

Quan les carrosses arribin al Mercat de Sant Antoni, agafaran posteriorment Sepúlveda per anar cap a la plaça d’Espanya i acabar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, als peus de la Font Màgica de Montjuïc, pels volts de les 21 h.

Cavalcades per barris a Barcelona

A banda de la gran cavalcada de Reis a Barcelona i totes les que hi hagi en altres municipis d’arreu de Catalunya, la ciutat destaca per tenir cavalcades per barris, una alternativa desitjada per als veïns que volen donar la benvinguda als Reis d’Orient sense marxar gaire lluny de casa.

Aquí podràs consultar tota la informació sobre les cavalcades per barris. Ara per ara, n’hi ha gairebé una vintena de confirmades. Aquí pots ampliar-ne la informació:

Notícies del Nadal 2022