Faltaven pocs minuts per les quatre de la tarda quan Meritxell Borràs i Dolors Bassa han sortit de la presó d’Alcalá-Meco, després de passar-hi 32 nits, una mica més d’un mes. Han abandonat el centre penitenciari juntes en una mateixa furgoneta, mentre familiars i representants polítics d’ERC i del PDeCAT els esperaven just a la sortida. El vehicle s’ha aturat just a la sortida del centre penitenciari perquè hi entressin els familiars més propers, concretament la mare de Borràs i els dos fills de Bassa.

Els altres quatre consellers a qui el Suprem també ha concedit la llibertat després de pagar la fiança de 100.000 euros, han abandonat la presó d’Estremera més tard, cap a dos quarts de set. A diferència de les conselleres, ells han sortit a peu amb els seus advocats i familiars més propers i s’han acostat fins a la tanca perimetral de la sortida a saludar diversos companys de partit, com ara Joan Tardà i Gabriel Rufian d’ERC o Eduard Pujol, de Junts per Catalunya. Pocs minuts després han marxat tots en cotxe direcció Catalunya on tenen previst assistir als mítings d’inici de campanya.

El número tres de la llista d’ERC, Raül Romeva, ha estat el primer a pronunciar-se a través de les xarxes socials després de sortir de la presó. Ha donat les gràcies pel suport rebut durant aquests dies, igual que la resta de consellers.

En el cas de Carles Mundó però, en una piulada ha explicat com s’ha acomiadat d’Oriol Junqueras, amb qui fins ara ha compartit cel·la a Estremera.