Precisament, el cap de setmana passat, l’Assemblea va celebrar l’anomenat Concert per la Llibertat per recaptar diners. Una cita que, segons l’entitat sobiranista, va aplegar 55.000 persones.

El pagament de les fiances arriba després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi decretat llibertat sota fiança per als sis consellers destituïts. A més dels 100.000 euros, també hauran de comparèixer setmanalment davant el jutge, se’ls retirarà el passaport i no podran sortir del país. Pel que fa a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Llarena ha decidit mantenir-los en presó preventiva.

La previsió és que, un cop fet efectiu el pagament de les fiances, els empresonats surtin en llibertat al cap de cinc hores.

Òmnium Cultural qualifica d’arbitrària la decisió del jutge

El portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha acusat el Tribunal Suprem de “poca independència judicial” després de conèixer la decisió del magistrat Pablo Llarena sobre deixar en llibertat sota fiança sis dels consellers destituïts, però mantenir a presó Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart.

Mauri ha dit que diumenge ja van rebre informacions des de Madrid que la decisió seria aquesta, però, tot i això, confiaven que el Tribunal Suprem decidís deixar-los a tots en llibertat provisional. El portaveu d’Òmnium també ha manifestat l’esperança que, finalment, “s’acabi imposant la raó”.