Més d’un centenar d’alumnes de batxillerat de Catalunya, Andorra i les Balears han participat en la 4a edició del concurs Aquí hi ha química, que ha doblat la participació de l’any passat. El guanyador ha estat l’Anton Marquès, un estudiant de primer de batxillerat de Reus, que ha fet un vídeo que mostra com els elements de la taula periòdica estan presents en el nostre dia a dia.

Aquest exercici ha ajudat l’Anton Marquès a escollir el seu futur universitari: “El concurs m’ha ajudat a saber què estudiar”. Gràcies al premi, quan acabi el batxillerat podrà estudiar un any becat el Grau de Química o Enginyeria Química a l’Institut Químic de Sarrià, centre universitari de la Universitat Ramon Llull.

A través del concurs, IQS vol despertar interès per la ciència als estudiants de batxillerat: “La idea és que vegin que la química està present en el nostre dia a dia i que ajuda a millorar el nostre entorn”. El centre, a part dels graus universitaris cientificotècnics i d’empresa, també organitza activitats científiques enfocades a estudiants de batxillerat.