Les genives són de vegades les grans oblidades de la boca, però la seva salut és important tant per a les seves companyes les dents com per al conjunt de l’organisme. De fet, les malalties de les genives es relacionen amb altres patologies com la diabetis, el part prematur o afectacions cardiovasculars.

L’odontòleg i president organitzador de la trobada de la SEPA, José Nart, explica que si les genives no es cuiden adequadament, amb una higiene bucal correcta, s’inflamen i donen lloc a la gengivitis. Si la situació no es corregeix, es pot convertir en periodonitis, una malaltia que comporta la pèrdua de geniva i d’os al voltant de la dent. Per a les persones amb implants dentals, aquesta infecció pot complicar l’adaptació de la pròtesi, el que es coneix com a periimplantitis, i que afecta el 20% dels pacients.

Amb el raspall de dents, no n’hi ha prou

Per prevenir les malalties de les genives, José Nart afirma que raspallar les dents no és suficient. Per això, recomana utilitzar un raspall elèctric, ja que “elimina més bacteris que un de manual”. Afegeix que una higiene bucal completa inclou també raspallar la llengua i fer una neteja interdental, ja sigui amb un raspallet específic o amb fil dental. Nart alerta que és precisament entre les dents on s’originen les càries i la periodonitis. Per últim, recorda que cal repetir aquest procés cada 12 hores.

Tres dies de debat sobre la salut bucodental

Les trobades organitzades per la Societat Espanyola de Periodòncia i la Fundació Espanyola de Periodòncia i Implants Dentals reuniran fins al 28 de febrer més de 2.600 dentistes, higienistes i auxiliars dentals. Pel Palau de Congressos de Catalunya passaran un total de 51 ponents.