La pena més alta és per al líder i patriarca del clan, Aquilino Montero Jodorovich, que ha estat condemnat a dotze anys i un dia de presó per un delicte contra la salut pública i una multa de 127.029 euros, a més d’un altre delicte de dipòsit d’armes, que suposa set anys i sis mesos més de presó. És a dir, la sentència el condemna en total a 19 anys de presó.

El patriarca delegava en els seus fills la responsabilitat d’adquirir cocaïna i haixix per distribuir-ho després. És per això que als fills Manuel i Antonio Montero se’ls condemna a deu anys per dos delictes més contra la salut pública mentre que a un altre germà, Simón Montero, l’han condemnat a set anys per un delicte de dipòsit d’armes de guerra. Les penes de la resta de membres del clan oscil·len entre els 9 i els 14 anys de presó pels mateixos delictes.

Durant el registre dels habitatges dels traficants i dels immobles on portaven a terme les activitats, s’havia trobat un arsenal d’armes entre les quals hi havia fusells, granades de mà, pistoles i cartutxos. També s’havien decomissat als diversos immobles grans quantitats de diners i de droga, a més de desenes de vehicles d’alta gamma.