Els fets van passar cap a les dues de la matinada del 30 d’octubre de 2011, quan un porter de la discoteca Get Back, al carrer d’Aribau, no va deixar entrar les transsexuals argumentant que l’aforament estava complet. En adonar-se que malgrat aquesta resposta continuava entrant gent al local, un dels denunciants va demanar explicacions als porters, que van respondre que “el seu cap no volia barrejar els ambients”, en al·lusió a la seva condició de transsexuals.

El jutge ha donat credibilitat als denunciants i considera provat que a banda del porter encausat, un altre dels professionals de l’entrada va actuar de forma agressiva contra els transsexuals però no ha pogut ser identificat. Una de les demandants assegura que li van pegar al pit mentre el vexaven amb crits de “travolos” i “maricons”.

Referència a l’article 512 del Codi penal

Aquesta sentència pionera s’ha basat en l’article 112 del Codi penal, que es refereix als professionals que deneguen a una persona una prestació a la qual tingui dret “per raó de la seva ideologia, religió o creences, la seva pertinença a una ètnia, raça o nació, el seu sexe, orientació sexual, situació familiar, malaltia o minusvalidesa”, per a la qual cosa estableix penes d’un a quatre anys d’inhabilitació.

L’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH) ha denunciat que aquest tipus d’episodis “no són aïllats i es produeixen sovint a Barcelona”. L’entitat anima a presentar denúncia a totes aquelles persones que es vegin discriminades en l’accés a locals d’oci i anima l’Ajuntament a implementar polítiques contundents contra les agressions i les discriminacions.