La plaça i els carrers de l’entorn com la Gran Via ja eren plens de gom a gom mitja hora abans de l’inici de la concentració, a la qual s’han sumat nombrosos estudiants però també famílies amb infants. Tot i que la majoria de banderes que s’hi han pogut veure són estelades i senyeres, també s’han unit a la protesta ciutadans que no són independentistes o no van participar al referèndum que han volgut mostrar, també, el seu rebuig a la repressió policial que han qualificat de gratuïta.

Homenatge als bombers, que han anat a la protesta uniformats

Els Bombers, que aquest 1-O van defensar nombrosos col·legis electorals per assegurar les votacions del referèndum i van protegir ciutadans de la violència policial, han estat un dels cossos de seguretat més aplaudits.

En la lectura del manifest de la Taula per la Democràcia, que aglutina una seixantena de sindicats majoritaris i entitats sobiranistes, s’ha condemnat la violència policial, s’ha defensat un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i s’ha demanat la retirada dels cossos de seguretat de l’Estat de Catalunya.

Des d’Òmnium, el president de l’entitat, Jordi Cuixart, ha demanat al Parlament que declari la independència sense dilació.

Paral·lelament, el portaveu d’Universitats per la República ha anunciat que els estudiants inicien aquest dimarts una acampada a la confluència del passeig de Gràcia amb la Gran Via.

Crida a la calma

Des de l’organització han insistit a mantenir la calma i han demanat als manifestants que no responguin a les possibles provocacions. De fet, la mobilització s’ha desenvolupat sense cap incident.

Alguns manifestants s’han dirigit després cap a la via Laietana per protestar davant de la Prefectura de Policia Nacional però el carrer s’ha començat a buidar cap a les 20.30 h, després que les entitats sobiranistes fessin una crida a marxar.