A la plaça de la Universitat, els sindicats d’estudiants havien convocat una concentració a les 12 h. Allà s’hi han trobat molts joves, que han cridat lemes com “els carrers seran sempre nostres” i “els nostres avis, no se’ls pega”. Entre els manifestants també hi ha hagut mostres que l’actuació violenta de la policia ha indignat moltes persones contràries a la independència.

Des de la plaça de la Universitat, els manifestants han començat a marxar per la Gran Via. A la confluència amb la Rambla de Catalunya, però, s’ha produït una circumstància curiosa quan els manifestants s’han trobat de cara amb tota la gent que venia de les concentracions d’altres punts de la ciutat. Llavors els bombers han ajudat a regular el flux de manifestants fent un gran passadís al mig del carrer perquè passés la gent.

La manifestació multitudinària ha tingut un altre moment emocionant quan centenars de persones s’han aturat al passeig de Lluís Companys, davant l’Arc de Triomf, i en silenci han aixecat les mans en senyal de pau i rebuig a les càrregues policials.

La manifestació ha acabat davant del Parlament, on els participants hi han anat arribat poc a poc.

Fins al Parc de la Ciutadella també han arribat manifestants que han omplert la Via Laietana. Eren tant persones que havien participat a la concentració davant la comissaria de la Policia Nacional, com d’altres que havien anat a les manifestacions davant les escoles.