Membres del govern de la Generalitat, l’alcaldessa, Ada Colau, les entitats i els sindicats majoritaris s’han aplegat a l’Escola Ramon Llull, l’epicentre de les mostres de suport als col·legis intervinguts per la policia l’1 d’octubre. L’alcaldessa ha remarcat que les escoles formen part del teixit de convivència del barri i que “des de la nostra diversitat defensarem el model de convivència“. El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, també ha destacat que les mobilitzacions d’aquest dimarts demostren la “unió de tots en la defensa de la democràcia”.

També han acudit a la concentració de l’Escola Ramon Llull les entitats independentistes. Per Jordi Cuixart, president d’Òmnium, davant les agressions “la resposta del poble ha estat com sempre exemplar, majoritària, pacífica, serena i democràtica”. Des de l’ANC, Jordi Sànchez afegeix que “hem aturat el país per aturar la violència” i que “mai més no s’hauria de tornar a produir una situació de violència com la que es va viure diumenge”.

Des del seu compte de Twitter el president de la Generalitat ha apel·lat a la pau.

Els Mossos, davant de rumors que hi hagi infiltrats violents en les concentracions, aconsellen via Twitter que no es caigui en provocacions.

Els sindicats, per la seva banda, han valorat l’aturada general d’èxit i se sumen a la crida d’una mobilització massiva.