La fiscalia descarta la possibilitat d’investigar les conductes de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant l’1 d’octubre, tal com demanava la denúncia interposada per la Generalitat. Ho ha dit en un text en el qual nega que s’actués “de forma violenta i desproporcionada afectant la normal convivència ciutadana”. De fet, assegura que els agents dels cossos esmentats treballaven acatant ordres judicials i que van ser les persones congregades “de manera tumultuària” les que van obstaculitzar la labor dels agents.

Per la fiscalia, investigar el concepte de “violència greu i generalitzada” no és concret i busca, tan sols, “una interessada confusió”. Tan sols hi ha un fet concret que el fiscal reconeix com a motiu d’investigació: els incidents del centre educatiu Jesuïtes de Sant Gervasi.

Ferits de poca importància, segons la fiscalia

Pel que fa als ferits, el text de la fiscalia diu que van ser, en total, 844, la majoria dels quals de caràcter “molt lleu”, i que, segons el fiscal, representen un 0,037 % del total de 2.262.424 votants que van assistir als col·legis electorals. El text afegeix que hi va haver un únic ferit greu, “que representa un 0,000042 % d’individus afectats per la “presumpta violència greu policial”.