Les estelades i senyeres s’han barrejat amb les banderes espanyoles en les diverses mobilitzacions que s’han fet a la capital catalana per condemnar l’actuació policial de l’1-O, que va provocar prop de 900 ferits. Entre els manifestants s’han pogut veure ciutadans contraris a la independència que s’han concentrat en defensa de la democràcia i el dret a decidir.

Cartells de “no vull la independència però no puc quedar-me a casa mentre colpegen el meu poble” i manifestants amb la bandera espanyola han conviscut pacíficament amb les nombroses estelades que han omplert les mobilitzacions en contra de l’actuació policial de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant l’1-O.

Amb lemes de “Sóc espanyol”, alguns ciutadans han demanat la dimissió del president del Govern, Mariano Rajoy, i han reivindicat el dret a decidir: “No sóc independentista però vull votar bé”, assenyalava un cartell.

També s’han pogut veure grups d’amics amb banderes diferents mobilitzant-se conjuntament i de manera pacífica en una mostra de pluralitat ideològica.