La regidora del districte de les Corts, Laura Pérez, ha explicat a BTV el canvi de prioritats que té l’Ajuntament amb les actuacions de reallotjament a la Colònia Castells. Dimarts el consistori es va reunir, per segona vegada, amb els veïns per plantejar-los una nova proposta d’actuació “d’acord amb criteris d’emergència habitacional”, segons Pérez.

La regidora ha explicat que per tirar endavant les noves propostes caldrà aprovar-les en una comissió mixta amb els veïns, els quals no han arribat a cap consens encara ja que hi ha interessos molt diferents entre ells. La regidora recorda que la mitjana d’edat dels veïns de la Colònia Catells és de 69 anys i que un de cada tres té més de 80 anys. Apunta que els processos de reallotjament i els canvis de protocol s’han de fer respectant les necessitats de tot el col·lectiu i també ha remarcat que fins al març no es podrà aprovar el canvi de protocol, i que després encara s’haurà de fer una taxació conjunta. Concretament, ha dit que “fins que no tinguem un pla d’inversions municipal no tindrem un calendari exacte”.

Espai Barça

Una altra reunió important que ha tingut lloc recentment és la que ha reunit el consistori amb els veïns del barri de Sant Ramon i el FC Barcelona. L’espai Barça tot just ara comença a debatre’s i, de moment, els veïns, l’eix comercial, la UB i l’Ajuntament es trobaran cada tres mesos per definir les actuacions que s’hi duran a terme, en relació amb el trasllat del Miniestadi, la seguretat, la mobilitat i l’incivisme. Pérez ha assegurat que està molt satisfeta amb les propostes dels veïns i de la trobada amb tots els actors que conviuen al barri.

Cas dels Maristes

Sobre el debat obert arran de l’actuació del col·legi dels Maristes davant els casos de suposats abusos sexuals al centre, Pérez ha dit que el consistori treballa conjuntament amb el Departament d’Educació i recorda que ahir dimarts ja van explicar que tenen la intenció de demanar la retirada del concert i la subvenció que rep aquest centre educatiu “per un incompliment tan greu com és aquest incompliment del protocol”. Altres eixos en els quals estan treballant són els de “donar ajuda psicològica als afectats”, tant alumnes com familiars o professorat, i “assegurar l’acusació en el procés judicial”, amb el suport de les administracions.