Els agents dels Mossos d’Esquadra han tancat tots els accessos al Parc de la Ciutadella i preveuen mantenir el recinte blindat durant tot el dia. La mesura s’ha pres per motius de seguretat, tenint en compte que diumenge passat participants de la manifestació unionista van aconseguir accedir a dins del parc i van recriminar l’actuació dels Mossos.

Aquest dimecres està previst que només hi puguin entrar els parlamentaris i els periodistes que vulguin cobrir el ple i altres persones que justifiquin l’entrada a l’espai, com personal de serveis del Parlament.

El blindatge de la Ciutadella també afecta la mobilitat, perquè el passeig de Picasso i l’avinguda del Marquès de l’Argentera han quedat tallats en els trams més propers a l’entrada al parc. Per això, el dispositiu dels Mossos d’Esquadra és conjunt amb la Guàrdia Urbana.

A més, a partir del migdia, a l’Estació de França tancaran les entrades i només s’hi podrà accedir pel pàrquing. A més, les restriccions afecten de retruc el Zoo, al qual només es pot accedir pel carrer de Wellington. De manera excepcional, les instal·lacions tancaran a les 16. 30 h, dues hores i mitja abans de l’hora habitual. Encara més perjudicat n’ha sortit l’Institut Verdaguer, que té les instal·lacions al bell mig del parc, molt a prop del Parlament, i que ha suspès les classes per seguretat. En canvi, manté l’activitat normal l’Escola Ciutadella, que té l’entrada pel passeig de Circumval·lació.

Està previst que a les 18 h arrenqui el ple del Parlament amb la compareixença del president Carles Puigdemont. A la mateixa hora les entitats han convocat una concentració de suport al president al passeig de Lluís Companys. Arran de la sessió d’aquest dimecres al Parlament, agents de la Brigada Mòbil, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra han blindat tots els accessos al Parc. Segons el portaveu, Albert Oliva, no hi ha cap amenaça concreta i l’objectiu és mantenir l’ordre públic en les concentracions i/o manifestacions que es preveuen a l’exterior. Si la Policia Nacional o la Guàrdia Civil volen entrar, Oliva ha dit que seran els comandaments dels cossos pertinents qui determinaran “qui, com i en quin moment” entren.