Els Mossos han traslladat als aeroports i al metro efectius de les unitats antiavalots, de recursos operatius i de la canina. Aquestes unitats reforcen el dispositiu habitual dels punts neuràlgics de comunicació que es mantenen activats des dels atemptats de París del gener de l’any passat, d’acord amb el nivell 4 d’alerta antiterrorista vigent a Espanya, en una escala de l’1 al 5.

El portaveu de la policia catalana, Xavier Porcuna, ha dit que no existeix cap amenaça concreta a Catalunya i que s’han pres “mesures de prevenció elevades en els punts més sensibles”. Porcuna ha explicat que els Mossos estan en un “estat d’atenció màxima” i que en la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista s’analitzaran els riscos existents i una actualització de l’avaluació de l’amenaça per garantir la seguretat de manera efectiva dels catalans”.

En la darrera reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va explicar que la vigilància antiterrorista dels Mossos d’Esquadra a Barcelona i la seva àrea metropolitana ja suposava el 45 % del total del patrullatge fet pel cos a la ciutat, un augment gradual que es va accentuar arran dels atemptats de París del novembre.

El govern de la Generalitat ha recomanat en aquesta nota als catalans que són a Brussel·les que evitin els desplaçaments, molt en particular els transports públics, les estacions de tren i les grans aglomeracions, així com els aeroports de Zaventem, Ostende i Anvers.