El plenari de Sants ha acordat donar un pas endavant al projecte de rehabilitació de Can Climent per convertir l’edifici en l’epicentre de la cultura popular de Sants. La proposta inclou també la construcció d’un edifici annex, i que tot plegat esdevingui un equipament destinat a les entitats.

La proposició presentada al plenari d’aquest dijous pel grup de Junts per Catalunya es va aprovar per majoria amb l’abstenció de Vox. El govern es va comprometre a elaborar un calendari per fer realitat l’espai de Can Climent. De moment, ja s’ha organitzat una trobada de la regidora amb la junta dels Castellers de Sants, entitat que actualment té la seu a l’edifici.

Rehabilitar Can Climent i construir-hi un edifici annex

El Castellers de Sants van defensar al plenari la necessitat d’incloure la rehabilitació de Can Climent dins el pla d’inversions municipals. “Volem compartir un projecte de futur que neix del passat arrelat en la història industrial que tant ens defineix”, va exposar Roger Estivill com a representat de la colla. L’entitat va recordar que precisament l’any vinent se celebrarà el centenari de la fàbrica dels germans Climent, un edifici històric i reconegut al catàleg de patrimoni de l’Ajuntament.

Can Climent és la seu dels borinots des del 2022. Tot i que els castellers hi han fet millores, l’edifici necessita una remodelació completa i costosa per resoldre tots els problemes de filtracions i humitats. La remodelació de l’antiga fàbrica vindrà acompanyada de la construcció d’un edifici de tres plantes i soterrani al solar del costat.

Futur epicentre de la cultura popular de Sants

El projecte permetrà resoldre un problema especialment endèmic a la part nord de Sants: la manca d’espais públics per fer créixer la cultura popular. “Can Climent ha de permetre cobrir molt més que les necessitats de la colla més nombrosa de la ciutat. Ha de ser un centre on les altres entitats del barri puguin tenir espais de reunió, assaig, magatzem i vida“, comenta Estivill.

Un exemple seria el de l’Esbart Ciutat Comtal, que actualment no disposa d’una seu pròpia ni on assajar i guardar el vestuari i les escenografies. “Ens permetria tenir aquest punt de trobada que ara no existeix i poder créixer i teixir sinergies per tal que totes les entitats facin un salt endavant i creixin plegades“, afegeix Adrià Pérez, membre de la colla castellera.

Comparteix a: