Queden menys de 24 h perquè la DGT -Direcció General de Trànsit- posi en marxa la normativa que prohibeix la circulació per les rondes als vehicles més contaminants en cas d’un episodi de pol·lució. Molts usuaris han rebut l’etiqueta al seu domicili, però n’hi d’altres que no. Aquest dijous, dos dies després del previstalgunes oficines de Correus han començat a vendre els adhesius als usuaris que no l’han rebut. Tot i que no hem pogut accedir amb la càmera a l’interior de la seu de Correus a la via Laietana, hem pogut comprovar en primera persona que el tràmit es fa molt ràpid.

Primer dia amb alguna incidència

Molts conductors han anat a buscar l’adhesiu i en algun cas s’han trobat que no l’han pogut obtenir perquè s’ha registrat una incidència puntual amb algunes lletres de les matrícules. En d’altres casos, alguns usuaris han anat a l’oficina corresponent i no han obtingut la targeta perquè el seu vehicle està considerat com a contaminant. La col·locació de l’etiqueta és voluntària, però des de la DGT es recomana enganxar l’adhesiu a l’angle inferior dret del parabrises davanter.

De l’1 al 15 de desembre qui només es podran comprar els distintius identificatius B i C en 30 oficines de Correus de tot Catalunya. Després s’ampliarà  la venda a 70 oficines i es podran comprar els quatre models: zero emissions (blau) per als vehicles elèctrics; ECO (blau i verd) per als híbrids; C (verd) per aquells turismes matriculats a partir del 2006 i els dièsel del 2014 i B (groc) per a turismes matriculats a partir de l’any 2000 i els dièsel a partir del 2006.