L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest divendres al ple que s’accelerarà la compra de 42 trens per substituir els combois de metro en què s’ha detectat que hi ha amiant. Són trens, ha dit l’alcaldessa, que ja estaven previstos al contracte programa per renovar els antics metros de les sèries 3.000 i 4.000. TMB va explicar, aquest dimarts, que aquests trens ja es troben al final de la seva vida útil i que estava previst substituir-los durant els propers tres o quatre anys. Es desprèn de les paraules de l’alcaldessa que aquesta renovació es farà abans. L’Ajuntament demanarà que s’acceleri aquesta compra en el marc de la propera reunió del consell de l’administració de l’ATM.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”TMB troba amiant en 38 de 109 vehicles del metro inspeccionats” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/amiant-metro-tmb-mesures/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Colau també ha xifrat en 1,3 milions d’euros els diners que es destinaran a les tasques per eliminar l’amiant de la xarxa de metro i a les revisions mèdiques dels treballadors.

L’anunci de Colau d’aquest divendres coincideix amb la detecció de pintura amb amiant a l’interior del xassís de combois de les línies 1 i 3. En un principi, s’havia trobat només als bastidors, a la part de sota d’alguns vagons. TMB insisteix que l’amiant d’aquesta pintura no és friable. És a dir, no allibera fibres que puguin perjudicar la salut de passatgers i treballadors. Els sindicats del metro no hi estan d’acord i reclamen que es retirin de la circulació els trens afectats.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Detectats 200 elements amb amiant al metro pendents de retirar” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/amiant-metro-inventari-afectats-cancer-pulmo-asbestosi-mesotelioma/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]