L’alcaldessa, Ada Colau, ha entregat la Medalla d’Or a l’arquitecte barceloní Oriol Bohigas al Saló de Cent de l’Ajuntament. El Consell Plenari havia decidit atorgar la condecoració a Bohigas per la seva “contribució al desenvolupament urbanístic i arquitectònic” de la ciutat. El guardonat, segons Colau, ha posat “l’arquitectura al servei de les persones i del bé comú i ha fugit de la grandiloqüència”. Ha destacat també que ha estat “decisiu en la configuració de la Barcelona actual“, i ha afegit que Bohigas va abraçar la modernitat, el talent, la creativitat i les idees noves.

Durant l’acte s’ha destacat la implicació de l’arquitecte en la cultura barcelonina. De fet, va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament a principis dels anys 90. En destaca el paper en la transformació de la capital catalana pels Jocs Olímpics de l’any 92. Va projectar un model de ciutat amb un espai públic obert a la ciutadania i va recuperar edificis industrials.

Alguns dels seus projectes han estat motiu d’estudi i exposició, com va passar l’any 2011, quan el seu despatx va celebrar els 60 anys i es va commemorar amb una exposició al Col·legi d’Arquitectes. El 2013, la Generalitat va decidir entregar la Medalla d’Or a Bohigas per les seves obres amb interessos culturals i cívics. El novembre d’aquell mateix any va rebre el guardó de mans del llavors president de la Generalitat, Artur Mas.