Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació per localitzar els pares del nadó que va ser abandonat fa tot just una setmana en ple carrer de Begur, al barri de Sants-Badal. Segons la policia, als progenitors se’ls podria acusar de temptativa d’homicidi, i no només d’abandonament de menors. Els Mossos consideren plausible aquesta acusació per la baixa temperatura que hi havia dimarts passat a Barcelona, i pel fet que una dona trobés el nadó de forma casual i n’evités així una possible mort.

El nadó va ser abandonat en una bossa de roba i tapat amb una manta abans de les set del matí del 24 de gener. Després de comprovar que estava bé, el bebè va ser traslladat en estat lleu a l’Hospital Sant Joan de Déu, on va estar dos dies en observació.

El bebè viu amb una família d’acollida

Finalment, dijous passat el bebè va rebre l’alta mèdica i va sortir de l’hospital. El seu estat de salut és bo i està vivint amb una família d’acollida. De fet, des de l’endemà mateix de l’abandonament, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) es va fer càrrec de la tutela del nadó desemparat i va seleccionar la família amb què està vivint actualment. La criatura s’estarà a casa seva fins que no se li trobi una llar definitiva; ja sigui perquè es decideix donar-lo en adopció, perquè hi ha algun parent que se’n pugui fer càrrec o bé perquè hi hagi una altra circumstància més adient.