atac cor metro barcelona

El Daniel i el Raúl segur que no oblidaran la tarda del 5 de gener del 2023. Són dos vigilants de seguretat del metro de Barcelona i quan aquell dia, entre les 17 h i les 18 h, eren a l’estació Catalunya de l’L1, van trobar un passatger que estava patint una aturada cardíaca. Ràpidament, amb l’ajuda d’un altre usuari que tenia coneixements mèdics, el van reanimar amb el desfibril·lador que hi havia a l’estació i el van poder salvar. El SEM va arribar pocs minuts després.

Aquest dimarts, directius de TMB els han fet un reconeixement. La presidenta, Laia Bonet; el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, i el director de la xarxa, Óscar Playa, han valorat la ràpida capacitat de resposta que van tenir fins a l’arribada dels serveis d’emergència i els han agraït la tasca.

Un atac de cor a l’L4 del metro el novembre

No és la primera vegada que es produeixen fets similars al metro de Barcelona. El mes de novembre passat la ràpida reacció de dos passatgers va salvar la vida d’un home que patia un atac de cor a l’L4 del metro. Tots dos eren metges i van assistir la víctima durant més de 20 minuts, fins que van arribar els serveis d’emergència.