En aquesta ocasió hi ha una diferència respecte a l’euroordre anterior i és que, en aquesta ocasió, Comín, Serret i Puig es poden moure amb total llibertat per Bèlgica sense haver de comunicar els seus moviments. A la sortida, el conseller Toni Comín ha dit que la decisió del jutge demostra que “la justícia espanyola manté delictes que no s’aguanten” en altres codis penals que no són l’espanyol.

Es tracta del primer pas després que el Tribunal Suprem va reactivar les ordres de detenció i entrega a finals de març, un cop va dictar la interlocutòria de processament, en la qual Comín és l’únic processat per rebel·lió i també per malversació, mentre que Serret i Puig estan acusats de desobediència i malversació de fons públics. El jutge belga ha decretat llibertat sense fiança, com ja va passar al novembre amb Comín, Serret i Puig i també amb Carles Puigdemont i Clara Ponsatí, que aleshores encara estaven a Bèlgica.

Després d’aquest pas, el cas passarà a la Cambra del Consell, que és un tribunal de primera instància, on un altre jutge haurà de decidir en 15 dies si executa l’euroordre o no. En cas que fos recorreguda, els terminis s’allargaran perquè les parts poden acudir primer al Tribunal d’Apel·lació i, posteriorment, al Tribunal de Cassació. En els dos casos, la sala té 24 hores per decidir si admet a tràmit el recurs i 15 dies més per prendre una decisió i concloure sobre l’ordre d’extradició.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a