camió aturat per excés d'alcohol a la zona franca
Foto: Guàrdia Urbana de Barcelona

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han enxampat el conductor d’un camió que multiplicava per nou la taxa d’alcohol permesa. Aquest dimecres, la policia va aturar el vehicle, de 10 tones, per circular “de manera anòmala” per la zona. Més tard, els policies van constatar amb una prova d’alcoholèmia que el conductor anava molt begut.

Davant d’això, la patrulla va immobilitzar el camió. La normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT) estipula que un delicte d’aquest tipus pot comportar una pena de presó d’entre tres i sis mesos, una multa de sis a 12 mesos o treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies. També se li pot prohibir tornar a conduir un vehicle durant quatre anys, com a màxim. Per això, la Guàrdia Urbana ha obert diligències penals.

El text de la DGT diu que qualsevol professional que superi els 0,15 mg/l en aire espirat podrà rebre una sanció, i que serà delicte quan se superin els 0,6 mg/l.

Altres casos d’excés d’alcohol al volant

Aquest mateix 2021, la Urbana ja havia aturat diversos conductors per anar excessivament beguts. Un dels casos més greus va ser al març, quan un camioner va ser denunciat per multiplicar per 10 la taxa d’alcoholèmia a la Verneda i la Pau. Més recent és el d’un home que sextuplicava la taxa al Carmel, o el d’un xòfer de transport escolar que va doblar el límit d’alcohol permès.