A Barcelona hi ha actualment 116 àrees per a gossos repartides en 54 barris. Dit d’una altra manera, hi ha 19 barris que se’n queden sense, on no n’hi ha cap. Són els següents: el Gòtic, la Dreta de l’Eixample, el Camp d’en Grassot, Can Baró, la Font d’en Fargues, Horta, Montbau, Canyelles, Ciutat Meridiana, les Roquetes, Torre Baró, la Trinitat Nova, Vallbona, Verdum, Vilapicina i la Torre Llobeta, el Besòs i el Maresme, el Parc i la Llacuna del Poblenou, la Marina del Prat Vermell i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.

D’altra banda, els barris on hi ha més pipicans són el Clot i Sant Gervasi – Galvany, on n’hi ha sis. Empatats a cinc trobem el Putxet i el Farró i Vallcarca i els Penitents.

La distribució desigual d’àrees per a gossos a Barcelona canviarà un cop s’implementin les anomenades zones d’ús compartit (ZUC)espais on els gossos podran anar deslligats en determinades franges horàries, en convivència amb la resta d’usuaris. Quan entrin en vigor, tots els barris de la ciutat tindran espais per a gossos: hi haurà com a mínim una ZUC, que se sumarà a les àrees que ja existeixen.

Els veïns, descontents

Diversos veïns amb gossos de la Dreta de l’Eixample i el Camp d’en Grassot coincideixen a lamentar el fet de no tenir pipicans a prop de casa i expliquen que això els genera problemes, ja que han de caminar força estona per trobar algun lloc on els gossos puguin anar deslligats. Alguns apunten que van fins a la Ciutadella o la platja.