carrer Aurora

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc han detingut un home de 37 anys que presumptament ha comès sis robatoris violents per submissió química a altres homes que havia conegut a través d’aplicacions de cites, al carrer o en locals d’oci nocturn de Barcelona.

El detingut, que ha ingressat a la presó, està relacionat amb els delictes de furt, estafa bancària, robatori amb violència, lesions, agressió sexual i robatori amb força. Els investigadors busquen un altre home que ja ha estat identificat i sobre el qual s’ha emès una ordre de detenció que presumptament ha actuat amb el detingut per cometre els fets.

Es guanyava la confiança de les víctimes

Segons han relatat els Mossos d’Esquadra, l’arrestat utilitzava aplicacions de cites o contactava directament al carrer o en discoteques de la ciutat amb homes amb qui iniciava una relació. Un cop es guanyava la seva confiança, els convidava a una beguda en què prèviament havia posat medicaments o droga perquè la víctima quedés inconscient. El detingut aprofitava per robar-los les claus de casa i entrar al seu domicili per sostreure’ls els objectes de valor que hi trobava, com targetes de crèdit, diners, rellotges, joies i telèfons mòbils. El detingut utilitzava les targetes de crèdit per realitzar compres fraudulentes.

El valor total dels objectes sostrets és de més de 33.000 € i 7.000 € més en compres fraudulentes. En un dels fets, els investigadors el relacionen amb una agressió sexual mentre la víctima es trobava inconscient.

Sis denúncies investigades

Fins ara, els Mossos d’Esquadra han investigat sis denúncies, cinc de les quals es van registrar durant els mesos de gener, febrer i març d’enguany, i la sisena es va denunciar el mes d’octubre de l’any passat. En tots els casos, l’home va utilitzar el mateix “modus operandi”.

Fruit de les gestions d’investigació, de les declaracions de les víctimes i de les imatges captades per càmeres de seguretat, entre altres indicis, els agents van identificar els dos homes. Un d’ells va quedar detingut el 3 de març i l’altre té una ordre vigent de detenció.