Ja està en marxa la segona fase de les obres al carrer de Cristóbal de Moura, al tram entre el carrer de Josep Pla i del Maresme. L’objectiu de la intervenció és convertir aquest tram de la via en un parc lineal per a vianants. Està previst que durin uns 14 mesos.

També es durà a terme la remodelació del carrer de Puigcerdà, entre el de Marroc i Pallars, per convertir-lo en un carrer de plataforma única amb vegetació i nou mobiliari urbà, seguint el model aplicat a l’entorn de Ca l’Alier. D’aquesta manera, s’encreuaran els dos eixos verds.

El parc tindrà una amplada de 30 metres entre els carrers de Josep Pla i Puigcerdà. En canvi, entre el carrer de Fluvià i el de Provençals, serà 10 metres més ample. Al mig d’aquest parc s’hi farà un jardí acompanyat de dos camins de ciment de dos metres d’amplada que s’encreuaran. Tindran bancs, punts de llum i papereres. Hi haurà una zona restringida exclusivament per a veïns perquè s’hi desplacin a baixa velocitat.

Més arbrat i nou sistema de rec

Es mantindrà el mateix arbrat que hi ha fins ara tant al carrer de Cristóbal de Moura com al de Puigcerdà. També se n’hi plantarà de nou, amb prop d’una desena d’espècies diferents. S’hi instal·laran sistemes de goteig i drenatge, aprofitant l’aigua de la pluja recollida dins del mateix àmbit per regar amb aigua freàtica els arbres i arbustos. A més, s’implementaran pèrgoles fotovoltaiques amb zones d’ombra en cinc punts dels camins.

Llarga reivindicació veïnal

Els veïns del barri feia temps que reivindicaven que el carrer de Cristóbal de Moura es convertís en un espai verd. Avui dia encara hi ha un gran solar en desús on abans hi havia la fàbrica de tints. De fet, demanaven que aquesta nau es convertís en un gran espai jove per al districte de Sant Martí.