L'objectiu és ampliar la superfície útil per als vianants fins a 7.600 metres quadrats. D'aquesta manera, es crearà un gran espai d'estada i de passeig per als veïns del barri. El projecte d'obres, que s'iniciarà en els propers dies, preveu renovar íntegrament la zona de jocs infantils i modernitzar tot l'enllumenat de la plaça. A més, també se'n canviarà el mobiliari urbà, la plantació d'arbrat i s'instal·larà una xarxa de reg a la zona d'abres. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "Comencem amb un projecte que ens permetrà tenir una plaça definitva. Una plaça que guanya metres quadrats d'ús pels ciutadans i ciutadanes de Gràcia i de Sarrià-Sant Gervasi i, en definitva, per la ciutat de Barcelona. Un porjecte que ha estat parlat i pactat amb els veïns i comerciants." Pel que fa la mobilitat, també es vol restringir l'accés d'aquest carril per afavorir el pas dels vianants. El projecte té un pressupost de gairebé dos milions i mig d'euros i es preveu que les obres estiguin acabades al juny de l'any que ve. Els treballs de reurbanització de la plaça de Gal·la Placídia arriben després que l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat s'hagi adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A més, a partir d'ara, la plaça acull la nova seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

L’Ajuntament destinarà 2,24 milions d’euros a urbanitzar l’espai comprès entre la travessera de Gràcia, la via Augusta i el carrer de Sant Marc. El principal guany és que s’incrementarà en 1.665 m2 la superfície útil per als vianants i es crearà un gran espai d’estada per al barri. Pel que fa a la mobilitat, es preveu que un dels carrils ascendents de la via Augusta sigui un carril multiús en el tram davant de la plaça. Als matins funcionarà com a zona de càrrega i descàrrega i a les tardes i hores punta funcionarà com a carril bus. Les nits i caps de setmana es podrà fer servir per estacionar-hi.

El projecte és fruit del diàleg que l’Ajuntament ha mantingut amb els veïns i comerciants de Gràcia i Sarrià i incorpora algunes de les millores proposades, com un pas de vianants que no figurava al projecte inicial.

Els treballs que han començat aquest dimecres han esperat que finalitzessin les obres de millora i adaptació de l’estació de Gràcia dels Ferrocarrils de la Generalitat, que han permès fer-la més accessible.

La reurbanització de la plaça de Gal·la Placídia preveu la demolició dels paviments i altres elements existents per poder efectuar el moviment de terres necessari per ajustar els nivells de la plaça. Està previst que s’acabin a principis de l’estiu de 2014.