El centre cultural de les Illes Balears a Barcelona Espai Mallorca i la plataforma d’entitats en defensa de l’escola catalana Somescola.cat han celebrat un acte de suport a la vaga indefinida de professors i en defensa de la llengua catalana a la nova seu de l’Espai Mallorca, a la plaça de Vicenç Martorell, al Raval.

La celebració ha comptat amb els parlaments de l’escriptor Sebastià Alzamora i d’alguns representants de la comunitat educativa de les Illes Balears. Els conferenciants han explicat el convenciment que el president balear, José Ramón Bauzá, tenia que la vaga de docents no s’allargaria durant gaires dies. A més, han remarcat la importància de la “caixa de resistència”, un compte corrent que els convocants de la vaga han posat a disposició de qui vulgui donar suport econòmic a la protesta.

La plaça de Sant Jaume va acollir diumenge passat una concentració de suport a la vaga dels docents balears que va congregar 1.500 persones segons la Guàrdia Urbana. La comunitat educativa catalana també es va manifestar en contra del Decret de tractament integral de llengües (TIL) del govern de Bauzá.