(ACN / redacció) La fiscalia demana cinc anys i un dia de presó i una multa de 540 euros per a l’home acusat de provocar diversos incendis a Collserola aquest any. El ministeri públic considera que els fets responen a un delicte d’incendi forestal continuat, segons ha avançat ‘El Periódico’.

Actualment, l’home es troba en presó provisional sense fiança. L’acusat, un jove de 23 anys que vivia al carrer, va ser enxampat el 26 de juny per la Guàrdia Urbana mentre s’havia alertat d’un foc en una zona protegida de Collserola. Segons relata l’escrit de la fiscalia, els policies li van trobar tres encenedors a la butxaca. En la investigació es va determinar que l’home era l’autor d’aquell incendi, a més de tenir tres denúncies anteriors, també per incendis a la zona de Collserola.

Acusat de provocar quatre focs

Els Mossos d’Esquadra relacionen l’home amb quatre incendis a Collserola: el 8 i 18 de gener, el 23 de maig i el 26 de juny. L’autor dels fets va començar a encendre els focs al voltant de dos quarts de set del matí, una hora en què, segons el magistrat, “no hi havia cap vestigi que pretengués cuinar o escalfar algun líquid”. Per això considera que no estava preparant cap aliment i que “no tenia cap utilitat encendre foc per a usos domèstics”.